Het weer zit mee en we beginnen onze tocht onder een stralend zonnetje. In de buurt van het bezoekerscentrum ligt nog een vieuwpoint waar wij eindelijk ontbijten tot er een buslading Amerikaanse pubers landt. Nu heb je gradaties van dikke mensen; maar wanneer je aan een vijftien-jarige moet vragen "please step aside, I can't see the mountain anymore" dan weet je dat McDonalds er voor iets tussen zit.
| Lobster & Wallyfish basecamp! |
Het parcours terugvinden is ook van een aparte klasse, werkelijk nergens vind je aanduidingen. We volgen de sporen van de ezels en andere voetsporen en komen uiteindelijk na een vermoeiende terugtocht weer op ons basiskamp uit. Om alles van het nodige perspectief te voorzien wandelen we de laatste meters met een Argentijnse vader en zoon die net terugkeren van de bergtop, en hun volledige bagage (30 kilo!) op de rug dragen. Hun systeem bestaat er in om afwisselend hun mondvoorraad dan wel hun uitrusting naar boven te brengen. Op die manier hebben de heren zomaar eventjes de hele berg twéé keer afgewandeld, om dan 100 meter van de top te stranden dankzij de vele sneeuw. Onze pijnlijke voeten lijken even een klein kwaaltje, maar toch zijn we doodop van de lange klim. We koken onze favoriete pasta aan de tent terwijl het weer snel afkoelt. Rond acht uur kruipen we al in de slaapzak om warm te blijven.
Terug in Mendoza pikken we eindelijk ons pakketje op. De lieve dame van de post kent ons al bij naam en voornaam, al blijft het lachen als we de inboorlingen 'Vanwynsberghe' of 'Walravens' laten bekken. In sneltreinvaart boeken we nog een lange busrit naar Bariloche, sturen de fietsen alvast in hun eentje naar daar (ze zijn oud genoeg en het uitzicht onderweg is niet echt de moeite) en slagen er de laatste dag eindelijk in van een geweldige wijnproeverij te houden. We houden ons kranig na die vijf volle glazen wit en rood met zalige bijhorende tapas, en ook de laatste namiddag in Mendoza zit er weeral op.
Volgende halte: San Carlos de Bariloche!
