maandag 23 juli 2012

Cartagena - Bogota - Bogota - Bogota - Bogota-.....

Er zijn minder idyllische plekjes op aarde dan het prachtige Cartagena. Al is onze Casa in een ietwat "volkse" buurt (Lees: 24 uur per dag prostituees op straat) gelegen, de okeren en pastelkleurige gebouwen nemen je meteen mee naar dromenland, en op straat kom je Botero beelden tegen. We kozen echt een voltreffer om onze reis mee af te sluiten. We dachten na het mooie Taganga in een gat te vallen, maar dat valt dus méér dan geweldig mee!


Iedereen kruipt hier ook af en toe een keer gezellig in een modderbad. Net buiten de stad ligt een grote mierenhoop/vulkaan  waar alle gringo´s voor betalen om zich een keer in de warme modder te mogen wentelen. Wij kunnen niet achterblijven, al levert dat eigenlijk enkel een paar leuke foto´s op. We leren op de valreep nog Sam en Clöe uit Belgie kennen, dus kunnen we ´s avonds eindelijk nog een keer Vlaams babbelen op een terrasje. Aangezien het hier zowat het hele jaar door tussen de dertig en veertig graden is zweten we ons te pletter. Bart krijgt voor de eerste keer rode vlekken op de borst, wat we aanvankelijk op oververhitting steken, en proberen te blussen met een overdosis bier.

Als we twee dagen voor ons vertrek richting Bogota vliegen begint er helaas eentje koorts te krijgen. Als Barts temperatuur een dag later richting 39 graden trekt, is Lobke er niet gerust in en haalt er toch maar een dokter bij. De lieve dame stelt een milde vorm van Dengue vast, wat zoveel betekent als "jijmagnievliegnie". Niet dat Bart daar wakker van ligt, die slaapt gewoon twintig uur per dag gedurende het weekend, terwijl Lobke secretaresse mag spelen en alle frustrerende telefoontjes naar de verzekering en de mutualiteit doet.
De mensen van Cranky Croc Hostel doen alle moeite van de wereld om ons verder te helpen, op voorwaarde dat Meneer Besmettelijk op zijn kamer blijft en niet de hele hostel aansteekt.
Maandag is de koorts gelukkig verdwenen, en krijgen we bericht dat het bloedonderzoek netjes verlopen is. We krijgen groen licht om naar huis te vliegen, maar het is nog wachten tot de verzekering ons een vlucht kado doet. You´ll see us when we get there! Een paar random fotootjes om het wachten te verzachten!









Kunst-appreciatie!